2009
21 november  Folk- & Shantykoor Westerstörm uit Westerbroek heeft zaterdag een Ierse avond georganiseerd in Hotel Faber in Hoogezand. Het concert was al een aantal weken uitverkocht en de vele bezoekers zijn dan ook niet bedrogen uitgekomen.  De gezellige zaal van Faber was in Ierse sferen omgetoverd en uiteraard werd er voor de liefhebbers Iers bier getapt. Het publiek werd verrast op een gevarieerde avond vol dans en muziek. Naast Westerstörm werd er aan het concert medewerking verleend door de bekende Folkgroep Selkie en danseressen van Carieke’s School of Highland Dancing. De Westerbroekster mannen, onder leiding van dirigent Willem Hoiting, beten zelf de spits af, met een prachtige selectie van Ierse folksongs uit haar uitgebreide repertoire. Hierna bracht Selkie een aantal sfeervolle nummers van haar recente CD ten gehore.
De danseressen van Carieke zorgden voor een aangename variatie in het programma, door in traditionele kledij een aantal dansen op de planken te brengen. In de pauze kon het publiek zich tegoed doen aan de diverse Ierse specialiteiten, waarvoor Faber had gezorgd.  Na de pauze traden de groepen in omgekeerde volgorde op, waarna gezamenlijk nog een aantal nummers voor het voetlicht werd gebracht.
Tussen de optredens van de verschillende groepen door zorgden de muzikanten van Westerstörm steeds voor een instrumentaal intermezzo, waardoor het programma naadloos in elkaar overliep.  Bovendien werden de optredens van de groepen ondersteund door een powerpoint presentatie met prachtige beelden van Ierland, hetgeen de sfeer van de avond nog eens versterkte.  Dat het gepresenteerde door het publiek in hoge mate werd gewaardeerd, bleek wel uit de staande ovatie, die de deelnemers aan het eind van het programma ten deel viel.  Na het officiële programma was er voor de liefhebbers nog een Ierse sessie en het bleef dan ook nog lang gezellig in de zaal.  Een alleszins geslaagde avond, waarvan er volgens de ook aanwezige wethouder Roelof Stäbler van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, in de gemeente meer zouden moeten worden georganiseerd.  Westerstörm wil hier natuurlijk graag een steentje aan bijdragen.